Vakkundige loodgieter met een snelle service.

Loodgieterswerk

Loodgieterswerk is al sinds jaar en dag een specialisme waar ieder huishouden of bedrijf soms noodgedwongen gebruik van dient te maken. Op het moment dat u er gebruik van moet gaan maken is dit vaak omdat er iets kleins defect is gegaan dat snel gerepareerd moet worden.

U schakelt dan het liefst een specialist omdat u dan gegarandeerd bent van een gedegen eindresultaat. Wij zijn die specialist die u zoekt. Wij staan voor iedere klus van groot tot klein voor u klaar om het te verhelpen, voorkomen of aan te leggen.

Aanleg

Tot de meest voorkomende klussen behoren het aanleggen van riolering, waterleidingen, gasleidingen en sanitaire installaties. Hierbij kan het gaan om vervanging en plaatsing van eerdergenoemde. Deze klussen zijn routine voor ons en dat is voor het eindresultaat wel zo veilig.

 

Laat lekkages snel verhelpen.

Als u het vermoeden heeft van een lekkage, dan is het beter hier zo snel mogelijk actie op te ondernemen. Waterlekkages ontstaan vaak op plekken die wij niet kunnen zien. Waterleidingen zijn netjes weggewerkt in muren en vloeren. Lekkages zijn meestal te herkennen aan vochtige plekken op muren en vloeren. Het kan ook voorkomen dat er op vochtige oppervlakken al schimmelvorming ontstaat. Soms druppelt het water ergens doorheen waar u het kunt zien. 

Wat kunt u zelf doen bij lekkages?

Als u water ziet druppelen, vang dit dan in ieder geval op. Al het water dat in muren en vloeren kan trekken veroorzaakt nog meer schade dan de lekkage aan de leiding zelf. Vocht dat in muren en vloeren trekt doet er heel lang over om daar ook weer uit te verdwijnen. De schimmels die vervolgens kans krijgen zich te ontwikkelen op deze natte oppervlakken veroorzaken een vieze geur. Bovendien zijn schimmels in huis slecht voor de gezondheid.

Vermoedt u dat een douche of bad de oorzaak is van de lekkage, probeer deze dan even niet te gebruiken tot de lekkage is opgespoord en verholpen is.

 

Werken met diverse soorten leidingen.

Het alternatief voor de koper leiding.

In plaats van koperen leidingen worden steeds meer kunststof leidingen toegepast. Deze leidingen zijn, in tegenstelling tot koper, licht en goed hanteerbaar. Ook zal de PVC-slang niet corroderen. De kunststof pijpen zijn KIWA goedgekeurd en kunnen alles aan:, heet en koud water, al dan niet onder druk. Dit geldt voor het gehele systeem – dus ook de fittingen: haakse bochten, T-stukken en koppelstukken. Daarbij is de kunststof leiding gladder van binnen, wat voor minder geruis zorgt.

Voordelen van kunststof leidingen

  • Snelle en eenvoudige installatie;
  • 10 Jaar garantie op de buis en fittingen bij juiste montage;
  • Diverse press gereedschappen verkrijgbaar;
  • bekken passen op de meeste machines van andere merken;
  • Hulzen zijn van messing;
  • Door Kiwa getest bij 50 jaar gebruik bij seizoenswisselingen (stresstest).
  • Indien men vergeet een koppeling te persen, dan is dit direct zichtbaar bij controle van de leidingdruk. Koppeling gaat dan namelijk lekken en kan alsnog geperst worden;
  • 2 – 4 keer sneller te installeren dan koper;
  • Buis heeft 5 lagen, zeer sterk materiaal. Deze hoeft u niet te schillen, enkel te kalibreren;
  • Buis is flexibel, knikt niet indien buigveer is ingebracht, waardoor u haakse bochten kunt maken.

De toepassing

De toepassing van demontabele kunststof leidingen is geschikt wanneer het leidingwerk in het zicht blijft. U kunt dit systeem gebruiken als koud- en warmwater leidingen. Tevens kunt u de leidingen zo lang maken als u zelf wenst. Gebruik in dit geval voldoende beugels* of klemzadels zodat de waterleidingen stabiel is en niet doorhangt.

* Warm waterleiding:     afstand tussen beugels = 40 cm
   Koud waterleiding:      afstand tussen beugels = 60 cm

De  set is uitsluitend geschikt voor het aanleggen van nieuwe leidingen voor water dragende installaties, zoals verwarming, boilers en doorstromers. De set heeft een Ø16 mm koud- en warmwaterleiding van kunststof. Daarnaast bevat de universele set diverse koppelstukken. Ideaal wanneer u al beschikt over de gereedschappen.

 

Wij staan direct voor u klaar!

Heeft u onverhoopt te maken met een lekkage? Bel dan direct naar 06-57937548 De loodgieters van Ajd Installatiebedrijf komen snel na het telefoontje bij u om te helpen en proberen het zo snel mogelijk voor u op te lossen.

 

 


Lelystad.   een muurplaat plaatsen in een muur voor de douche


Almere.  En een nieuwe kraan voor een dierenartsenpraktijk.

Weesp.   De basis van de loodgieterij.

Almere.     Ook in een clamping moet natuurlijk een toilletOfferte aanvragen?

Voor het verhelpen van een lekkage, het ontstoppen van riool of sanitair en de aanleg van water- of gasleidingen, neemt u contact op met AJD Installatiebedrijf. Onze loodgieters staan altijd voor u klaar!